Algemeen / vrijdag 26 juli 2024

Voorbeschouwing FCD - Union, zaterdag 27 juli 2024, 16u

Voorbeschouwing FCD - Union, zaterdag 27 juli 2024, 16u

Zaterdag is het zover en maken we onze rentree in de hoogste voetbalklasse. In 2009 vielen we met pech, onder andere door hervorming van de voetbalcompetitie, weg uit de Jupiler Pro League. Vorig seizoen werden we verdiend vice-kampioen en promoveerden tezamen met Beerschot naar 1A.

Ons bestuur zat niet stil en zowel op sportief als organisatorisch vlak werden de handen uit de mouwen gestoken. Zo kunnen we een competitieve ploeg op de mat  brengen, maar ook de supporters comfortabel ontvangen.
 
Als vice-kampioen ontvangen we zaterdag die van vorig seizoen uit 1A, Union Sint Gillis.
  

Blijft Union ook dit seizoen hoge ogen gooien?

 
Sinds de terugkeer naar de JPL verrasten de Brusselaars ieder seizoen vriend en vijand. Bovendien zagen ze telkens op het einde van het seizoen hun toptalenten vertrekken. Leegtes die het, dankzij een uitstekend scoutingsapparaat, moeiteloos evenwaardig kon opvullen. De toppers van vorig seizoen, Amoura en Nilsson, verkasten deze zomer naar Wolfburg en Club Brugge. Ook succescoach Alexander Blessin zocht andere oorden op. Zijn plaats wordt nu ingenomen door de onervaren Sebastien Pocognoli, oud-speler van o.a. Genk, Standaard Luik en Union.

Union haalde deze zomer, met Anan Khalaili, Promise David en Mohammed Fuseini, opnieuw relatief onbekende spelers binnen. Twee jonge talenten, Vic Chambaere en Kamiel Van De Perre, kwamen transfervrij over van KRC Genk. Transfers die gezien de resultaten tijdens hun oefencampagne opnieuw succesvol blijken te zijn.

 

Historiek

 
Wat de onderlinge duels betreft moeten we al een tijdje terug in de tijd. Tijdens ons kampioenenseizoen 06/07 wonnen we tweemaal vrij gemakkelijk van Union. In 3e klasse, seizoen 12/13, waren de Unionisten tweemaal aan de winnende hand.

Union wordt nu opnieuw bij de titelfavorieten gerekend, waardoor wij - als promovendus - een zeer gemotiveerde opponent gaan voorgeschoteld krijgen.
 
De oefencampagne verliep er vrij vlot. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen, enkel op Sp. Lissabon bleef Union op een 2-2 gelijkspel steken. Vorig weekend toonde het zich in de Supercup, als Bekerhouder, ook de meerdere van landskampioen Club Brugge, 1-2.
    

      

Reeds 8 nieuwe aanwinsten

 
Vorig seizoen zetten we een prachtparcours neer, maar bij promotie hoort er uiteraard versterking.
Tot dusver konden we reeds acht inkomende transfers realiseren: de doelmannen Michaël Verrips (Sittard) en Guillaume Dietsch (Metz), verdediger Brian Goncalves (Beveren), de middenvelders Roman Kvet (Pilsen) – Malcolm Viltard (Sochaux) – David Hrncar (Beveren) en Desmond Acquah (OHL en vorig seizoen op huurbasis bij FCD) en aanvaller Mo Berte (KV Oostende) vervoegden onze rangen.
 
We zagen uiteraard ook enkele spelers, vooral einde contract, vertrekken: Gies, Marzo, Myny, Ragolle, Rajsel, Houdret (verhuurd) en Rowell (gestopt).
Verschillende spelers kregen ook een contractverlenging, hectische weken binnen de club!
Coach Timmy Simons verliet eveneens onze club en is nu aan de slag bij Westerlo, Vincent Euvrard nam zijn plaats in.
 
Onze oefencampagne mag ook best gezien worden. Enkel tegen RSCA (2-1) en RAAL La Louvière (0-3) werd er verloren.  
   

    

Coach Vincent Euvrard: "we gaan alles geven"

 
"Ik kijk tevreden terug op onze voorbereiding. We hebben zeven intensieve weken achter de rug en stappen nu een nieuw verhaal in. Iedereen binnen de groep is heel enthousiast. We gaan nu alles geven en zien wel waar het schip strandt. Op doelman Verrips na oefenden we al geruime tijd allemaal tezamen, een voordeel.
 
Onze groep is nog niet compleet, want we kijken nog uit naar versterking. 
De start van de competitie oogt, met Union – Gent en Club, heel zwaar maar wij willen de positieve lijn van vorig seizoen doortrekken.
 
Zaterdag staan we met de wedstrijd tegen de vice-kampioen en Bekerhouder van vorig seizoen meteen al voor een heel zware uitdaging. Union speelde een goede oefencampagne en kan ook verder bouwen op de bestaande automatismen van vorig seizoen, waarin het nogmaals iedereen verbaasde met sprankelend voetbal. Het is een hele uitdaging maar willen iedereen verbazen en beter trachten te doen dan wat elkeen van ons verwacht!"
 

Kersvers vader Lennard Hens: "we pakken de winning mood van vorig seizoen mee"

 
"We kenden een heel intense voorbereiding zodat iedereen nu al scherp staat. De nieuwe spelers hebben zich goed kunnen integreren. Onze nieuwe coach slaagde er meteen in om elkeen te overtuigen en heeft vrij snel de neuzen in dezelfde richting gekregen. Onze voorbereiding viel heel goed mee.
 
Er wacht ons een pittige start van de competitie, maar we pakken uiteraard de winning mood van vorig seizoen mee. Wij zijn FC Dender, willen ons  aan vorig seizoen spiegelen en ook nu telkens voor de overwinning gaan."
 
   

Vorig seizoen betekenden jullie een enorme steun, ook deze keer verwachten we niets minder van onze supportersclan. 

Benieuwd om ons tegen één van de beste ploegen van ons land van wal te zien steken? 
Twijfel dan niet en zorg dat je zaterdag present bent.
Nog geen ticket of abonnement? 
Koop het dan hier of in voorverkoop:
Vrijdag 26/07: 14u-16u
Zaterdag 27/07: 10u-12u
 
Alle info aangaande de wedstrijd vind je hier
 
Zaterdag 27 juli 2024, 16u: FC Dender - Union

Deze wedstrijd valt onder de combiregeling. De loketten blijven vóór de wedstrijd gesloten. Ook abonnementen afhalen is dan niet meer mogelijk!

Bekijk onze commerciële partners