Algemeen / woensdag 17 april 2024

Voorbeschouwing Francs Borains - FC Dender, vrijdag 19 april 2024, 20u

Voorbeschouwing Francs Borains - FC Dender, vrijdag 19 april 2024, 20u

Dit weekend wordt de reguliere competitie in de Challenger Pro League beëindigd. Deze laatste speeldag moet nog op heel wat vragen een antwoord bieden!

Beerschot promoveert als kampioen. Samen met Deinze zijn wij al zeker van Play-Offs. Wie er naast Beerschot promoveert, de Play Offs speelt en met SL 16 FC degradeert naar 1e Nationale, weten we pas vrijdagavond om 21u45. 
 
Wij bevinden ons momenteel in pole-position. Deinze, Lommel en Zulte Waregem zijn onze naaste achtervolgers. Deze clubs kunnen, bij puntenverlies van ons, haasje over doen. Patro Eisden komt mathematisch ook nog in aanmerking, maar die kans lijkt, gezien de doelpuntensaldo’s moeilijk haalbaar.
Voor ons team is de opdracht vrijdag duidelijk: de tweede plaats behouden, door te winnen tegen Francs Borains!
 
  

Francs Borains speelt ook volgend seizoen in de CPL

   
Als promovendus bengelden de Henegouwers al een gans seizoen onderaan het klassement. Daar kwam verandering in dankzij de positieve resultaten van de laatste weken. Tijdens de laatste acht wedstrijden werd er driemaal gewonnen en evenveel gelijk gespeeld. De ploeg behaalde in die periode 12 op 24 en scoorde 15 doelpunten. Een team in vorm dus!
  
Francs Borains scoorde 38 doelpunten en incasseerde er 49. De gevaarlijkste heerschappen zijn er Kadiri (9), Lavie (6) en Healy (4).

Historiek FC Dender - Francs Borains

 
Wij wonnen tot dusver vijf van de negen onderlinge duels en speelden ook tweemaal gelijk. De twee nederlagen waren allebei op verplaatsing.
 
De heenwedstrijd werd thuis, dankzij doelpunten van Akman en Malungu (o.g.), met 2-0 gewonnen. We speelden toen een heel goede eerste helft. Tijdens de tweede kwamen de bezoekers nog goed opzetten en creëerden nog enkele gevaarlijke kansen.
 
Ex-eersteklasser Kevin Vandendriessche en youngster Massolin zijn er de draaischijven van het team. 
 
Ali Akman kopt de 1-0 in doel
 

Joedrick Pupe: "We rekenen in Boussu-Bois opnieuw op onze fantastische achterban"


"De wedstrijd tegen Francs Borains is uiteraard een heel belangrijk treffen. 
Het is een cliché, maar ik beschouw dit als een wedstrijd zoals een andere. Ik heb niet het gevoel dat er meer stress binnen onze groep aanwezig is dan voor andere wedstrijden.

Bij de verliespartij van vorige zaterdag zijn we niet te lang blijven stilstaan. De rode kaart was het kantelpunt van de wedstrijd, ze maakten het nadien ook keurig af. 
 
Francs Borains heeft niets meer te winnen of te verliezen, zij spelen dus zonder druk.  Waarschijnlijk gaan ze, voor de eigen supporters, het seizoen in schoonheid willen afsluiten. 


Het is een goed voetballende ploeg waar, ondanks hun lage klassering, heel wat talent rondloopt. Onderschat vooral hun aanvalslinie, alsook hun middenveld met Massolin en Vandendriessche, niet.
 
We rekenen op onze fantastische achterban. Zij zijn een enorme steun en blijven steeds positief achter ons staan. Dit merkten we zaterdag nogmaals na de partij tegen Zulte Waregem. Ondanks de nederlaag bleven ze applaudisseren. Dat geeft een enorme boost. 

Ik ben, samen met Ridwane, door onze fantastiche supporterskern verkozen tot Stravste speler van het seizoen, en dat is een hele eer! Ikzelf kijk dan ook tevreden terug op het seizoen."
 

 

Timmy Simons: "Francs Borains heeft een goed uitgebalanceerd team"

 
We mogen alvast tevreden terugblikken op het seizoen, waarbij we - met de deelname aan de Play-Offs - onze doelstelling behaald hebben. Bovendien kunnen we de betere statistieken voorleggen. 
 
Ook tegen Francs Borains gaan we voor de drie punten. Francs Borains heeft niets meer in de weg. Het is een goed uitgebalanceerd team, met veel snelheid in de ploeg en enkele klassespelers die het verschil kunnen maken. Sinds de nieuwe coach er aanwezig is hebben ze een andere gedaante aangenomen. Dit mochten we in de heenmatch ook al ondervinden. We wonnen wel met 2-0, maar Francs Borains was geen zacht gekookt eitje. Bovendien kunnen ze nu bevrijd spelen. 
 
We hebben ons deze week goed voorbereid en er heerst een gezonde stress binnen de groep. 
 
Ik heb begrepen dat er heel wat supporters mee afreizen. Het zou super zijn dat we er ginds een thuiswedstrijd kunnen van maken, maar ik ken onze supportersclan ondertussen ook al goed genoeg om te weten dat ze er net als de spelers hun best gaan voor doen."
 
 

Wedstrijdleiding: Allaerts Michiel - Borms Kristof - Cochet Wouter - De Couvreur Hannes
 
Francs Borains - FC Dender: vrijdag 19 april 2024, 20u
Stade Robert Urbain, Rue St-Antoine 6, 7300 Boussu

Bekijk onze commerciële partners