Algemeen / vrijdag 12 januari 2024

Voorbeschouwing Lierse SK - FC Dender, zaterdag 13 januari 2024, om 20u

Voorbeschouwing Lierse SK - FC Dender, zaterdag 13 januari 2024, om 20u

Na een lange winterstop kan er dit weekend eindelijk weer gevoetbald worden!

De laatste wedstrijd dateert al bijna van een maand geleden toen er thuis 0-0 gelijk gespeeld werd tegen FC Luik. We zitten ondertussen net over halfweg van de reguliere competitie en mogen fier terugkijken op de heenronde. Ons team liet al heel mooi en aanvallend voetbal aanschouwen.


Onze statistieken zeggen ook veel. Enkel leider Zulte Waregem, dat 32 goals heeft, wist meer te scoren dan wij met 27 doelpunten. Ook op defensief vlak staan we sterk. Enkel Beerschot doet beter met maar 14 tegendoelpunten. Bovendien is ons doelpuntensaldo +10, de op twee na beste score in de CPL. Onze club verloor ook maar drie wedstrijden, het beste resultaat in de competitie.


Uitmuntende cijfers, maar het puntentotaal is doorslaggevend. Met 27 punten staan we op de vijfde plaats, met slechts vijf punten minder dan de leiders Zulte Waregem en Beerschot.  


Nu zaterdag hervatten we de competitie tegen Lierse SK, de nummer 11 uit onze reeks.  
  

Hoe vergaat het Lierse tot dusver?

Lierse SK bevindt zich al bijna een gans seizoen in de rechter kolom van het klassement en telt 18 punten. Scoren lukt er met 23 gescoorde doelpunten nog vrij vlot.


Met 30 tegendoelpunten voor de Pallieters, doet enkel Jong Genk nog slechter. In de laatste vijf wedstrijden behaalden ze 6 op 15, met als uitschieter de 2-4 winst tegen RFC Luik.


Thuis op het Lisp werden er 7 van de 18 punten behaald. Lierse versterkte zich tijdens de winterstop met Franse aanvaller Ousmane Sow. Hun topscorer is Thibaut Van Acker met zes doelpunten. Obbi Oulare heeft al vier doelpunten achter zijn naam staan.


Naast Alexandre De Bruyn loopt er op het Lisp nog één speler rond die eerder bij ons zijn strepen verdiende, namelijk Mehdi Tarfi. Goed voor een vijftigtal wedstrijden gedurende twee seizoenen. Indertijd de lieveling van onze supporters. 
 

 

Historiek FC Dender / Lierse SK

In de onderlinge duels doet Lierse het beter dan ons. Vorig seizoen gingen we tweemaal onderuit tegen de Pallieters, thuis 2-3 en uit 2-1.


Begin dit seizoen zagen we in eigen stadion, tegen Lierse, een heel aangename wedstrijd. Een wedstrijd waarin we een schitterende eerste helft speelden, maar de kansen niet afwerkten. We kwamen ook tweemaal op achterstand, maar Lallemand en Nsimba zorgden toch nog voor gerechtigdheid, 2-2.


Wij hebben met Joedrick Pupe één speler in zijn rangen lopen die eerder bij Lierse aan de slag was. 

27/08/23 Dender 2 - 2 Lierse K
10/12/22 Lierse K 2 - 1 Dender
09/09/22 Dender 2 - 3 Lierse K
07/08/21 Lierse K 1 - 0 Dender
08/02/20 Lierse K 1 - 2 Dender
23/11/19 Dender 2 - 2 Lierse K
12/01/19 Dender 1 - 1 Lierse K

 
 

Met het oog op de hervatting van de competitie trok Timmy Simons, na nieuwjaar, met zijn ganse equipe richting Spanje. In de Pinatar Arena werd er zwaar trainingswerk geleverd. Deze week werd de voorbereiding verder gezet in het trainingscomplex van de KBVB in Tubeke.


Tegenstander Lierse bereidde zich voor door onder andere een oefenwedstrijd tegen de leider uit 1e Nationale, Lokeren-Temse, te spelen. Deze wedstrijd eindigde op 2-2. Nieuwkomer Sow wist hierin te scoren. 
 
Beide teams liggen er uiteraard op gebrand om met een goed gevoel aan de competitie te herbeginnen. Ons team wil bovenaan het klassement blijven meestrijden en wil dus zoals altijd voor de drie punten gaan.
Er wordt dan ook op jullie voltallige steun gerekend.
 
SUPPORTERS OP POST!
 

Zaterdag 13 januari 2024, 20u: Lierse SK – FC Dender
Herman Van der Poortenstadion - het Lisp, Lispersteenweg 237, 2500 Lier
 
Wedstrijdleiding:
Ref. : Willems Laurent - Dhondt Kevin - Symons David - Van De Velde Dunken
 

Bekijk onze commerciële partners