Algemeen / zondag 04 februari 2024

Voorbeschouwing Lommel SK - FC Dender, 3 februari 2024, 20u

Voorbeschouwing Lommel SK - FC Dender, 3 februari 2024, 20u

Na de 4 op 6 na Nieuwjaar gaan we nu zaterdag op bezoek bij Lommel SK, opnieuw een harde noot om kraken. Vorig weekend geraakten we, ondanks het noeste werk, niet voorbij een stevig verdedigend Patro Eisden dat het gewonnen punt als een zege vierde.

Lommel verkeert momenteel in de winning mood

Lommel, momenteel in de winning mood,  trok op de vorige speeldag de positieve lijn van de laatste weken door. Het realiseerde zo een 10 op 12. De Limburgers hebben evenveel punten als ons, maar staan met een overwinning meer, net boven ons op de vijfde plaats.
 
Ze begonnen er vrij sterk aan het seizoen en bekleedden bij de heenmatch zelfs de eerste plaats. Vanaf oktober was het minder succesvol en zakte het wat weg in het klassement.
Tijdens de laatste drie wedstrijden zette het met vlotte overwinningen de remonte in. Het won telkens met overduidelijke winstcijfers tegen Lierse (3-0), Club NXT (0-2) en SL 16 FC (0-4).
 
Lommel scoorde tot dusver al 28 doelpunten. De aanvallers Sales (8), Vancsa (6) en Vetokele (4), alsook middenvelder Schoofs  (4) zijn hiervoor de hoofdverantwoordelijken.
Op leider Beerschot na beschikken ze over de beste verdediging (17). 
 
Bij Lommel, in handen van de City Football Group, een Britse holding waartoe ook Manchester City behoort, lag de lat in het begin van het seizoen vrij hoog.
Er werden door de eigenaar opnieuw heel wat jonge talenten gestald, reden ook waarom er bij Lommel een 17-tal nationaliteiten rondlopen.
Coach is er de Engelsman Steve Bould.
 

Historiek Lommel / FC Dender

Momenteel zijn beide teams mekaar evenwaardig, dit was ook zo in het verleden.
De laatste twee wedstrijden, thuis, waren wel telkens in het voordeel van ons team. Vorig seizoen, tijdens de Play Offs, wonnen we met 2-1, dankzij doelpunten van M’Barki en Atteri.
Dit seizoen konden we hier in eigen stadion een 3-1 overwinning noteren. We kwamen eerst op achterstand maar dankzij doelpunten van N’Simba (2) en Myny klaarden we nog vrij vlot de klus. Met Ridwane M’Barki en Stefano Marzo, beschikken we over twee spelers met een Lommels verleden.
 

16/09/23 Dender 3 - 1 Lommel
06/05/23 Dender 2 - 1 Lommel
03/03/23 Lommel 1 - 0 Dender
28/01/23 Lommel 1 - 1 Dender
12/08/22 Dender 1 - 4 Lommel

 

Stefano Marzo

“Dit is voor mij een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ik moet er in mijn thuisstad ten aanschouwe van familie een vrienden gaan spelen. Lommel sprak bij de start van de competitie heel hoge ambities uit, het wil zo snel mogelijk promoveren. Wij kunnen met minder druk spelen. Dat betekent niet dat we er niet alles aan zullen doen om de wedstrijd te winnen. De wintermercato betekende ook al veel. Het was ook een stevig statement dat onze kern tezamen werd gehouden.
 
Alles verloopt hier ondertussen op wieltjes, ik ben hier nu aan mijn tweede seizoen bezig en heb hier al veel zaken zien veranderen. We zijn heel professioneel bezig.
 
De heenwedstrijd was voor ons een referentiematch. Sinds die 3-1 begon het bij ons ook steeds maar beter te vlotten. Op twee wedstrijden na scoorden we in iedere match en gaven bovendien ook niet te veel kansen weg. We hebben een sterke kern waarbij we mekaar iedere training naar een hoger niveau pushen. We zijn er klaar voor.”

Timmy Simons

“Er was tijdens de transferperiode wat interesse in onze spelers. Ik beschouw dit als een compliment. Ook fijn dat we de groep bij mekaar konden houden.
Lennard Hens was vorige week licht gekwetst, daarom ook dat ik hem niet selecteerde. Ik laat enkel spelers die 100% fit zijn opdraven. Ik beschik over 26 kernspelers, dus keuze genoeg.
 
Lommel maakte begin dit seizoen bekend dat het kost wat kost wou promoveren.
Dit betekent niet dat wij als underdog naar ginds trekken. Wij gaan net zoals bij iedere wedstrijd voor de winst. Lommel zit in een goede flow dankzij de mooie overwinningen van de laatste weken. Ze gaan ons dus vol vertrouwen kunnen ontvangen. Het wordt een wedstrijd die alle kanten uit kan. Ze zetten telkens hoog druk wat mogelijkheden voor ons kan opleveren. Ik schat onze kansen 50 / 50 in.”
 

Het belooft een spannend treffen te worden tussen twee evenwaardige teams. 
 
Lommel SK - FC Dender: 3 februari 2024, 20u

 
Wedstrijdleiding: De Beuckelaer Arne - Lesceux Quentin - De Cuyper Michiel - Ledda Massimiliano

Bekijk onze commerciële partners