Algemeen / vrijdag 23 februari 2024

Voorbeschouwing RSCA Futures vs FC Dender

Voorbeschouwing RSCA Futures vs FC Dender

Afgelopen weekend wisten we drie belangrijke punten thuis te houden. Na de topmatch tegen SK Beveren trekken we nu richting Brussel voor de wedstrijd tegen RSCA Futures!

We bevinden ons nu op de vijfde plaats met 38 punten, 4 minder dan de leiders Beerschot en SK Deinze.
Op de 23e speeldag moeten we het in het Koning Boudewijnstadion opnemen tegen RSCA Futures.
 

Hoe presteren de RSCA Futures in de CPL?

Momenteel staan ze met 29 punten op de negende plaats. Het is daarmee de hoogst geklasseerde 1A-jeugdploeg in onze reeks. 
 
De Futures presenteren zich als een wisselvallig team dat evenveel overwinningen (7) als nederlagen telt. De laatste weken verloopt het er met 5 op 15 wat minder vlot. Tegen Jong Genk werd er met 3-0 verloren en thuis ging het met 1-2 onderuit tegen hekkensluiter Seraing. Vorige week werd er sterk gepresteerd tegen het stugge Patro Eisden, 0-0.
 
RSCA Futures kon bijna evenveel doelpunten scoren, 29, dan het incasseerde, 30. Doelpunten waar zowat de ganse voorlinie verantwoordelijk voor is.
Topscorer is er Angulo met vijf doelpunten. De Futures zien ook regelmatig spelers opgeëist worden door het fanionteam.
 

Historiek RSCA Futures / FC Dender

Vorig seizoen konden we tweemaal winnen tegen RSCA Futures. 0-2 in Anderlecht (Marzo en Borry) en 2-1 thuis (2 doelpunten Marzo).


Begin dit seizoen verliep het enigszins anders toen RSCA hier met 2-3 kwam winnen. Voor ons scoorden toen Ruyssen en Hens. We speelden een sterke wedstrijd waarin we 61% balbezit hadden, maar dankzij enkele individuele acties kon het beloftenteam zijn drie kansen afmaken. Een gewaarschuwd team is er twee waard…

18/08/23

Dender

2 - 3

RSCA Futures

20/11/22

Dender

2 - 1

RSCA Futures

22/10/22

RSCA Futures

0 - 2

Dender

 

 
 

Nathan Rodes

"Tegen SK Beveren waren we offensief ingesteld. We voerden hoog pressing en slaagden erin om de nul houden. Zo konden we de overwinning thuis houden. 
 
Als geboren Brusselaar was ik als jonge gast supporter van Anderlecht. De Futures zijn een ander verhaal, die wil ik maar al te graag kloppen. De heenmatch zal ik niet snel vergeten. We speelden toen een goede wedstrijd, maar verloren toch door drie technische acties van RSCA Futures. We maakten toen enkele fouten die we nu moeten vermijden. 

Ik ben hier nu aan mijn tweede seizoen bezig en ik voel mij hier goed in mijn vel. Ik mag ook niet klagen want ik krijg veel speelminuten. Ik geef telkens het volle pond. Daardoor kom ik makkelijk aan twaalf kilometer per wedstrijd. 


Ik heb de club tijdens mijn verblijf veel professioneler zien worden. Het zit hier goed! 
We hebben ook een trouwe supportersclan, dat zorgt voor extra motivatie. Zo'n zaken kunnen soms het verschil maken."
 

 

Timmy Simons

"We weten wat er ons te wachten staat. De Futures zijn een typische jeugdploeg met een hoop technisch talent, dat mochten we in de heenmatch al ondervinden. 
Hun opstelling is moeilijk te voorspellen, want meestal worden er ook U23 spelers opgeroepen voor het eerste elftal. 
 

De grasmat in het Koning Boudewijnstadion ligt er niet goed bij en de grootte van het veld kan voor meer ruimte zorgen, maar ons doel blijft hetzelfde: winnen!"

De Futures, zo goed als gered, kunnen zonder stress de wedstrijd aanvatten.
Wij speelden tegen SK Beveren een sterke partij en moeten punten blijven pakken om ons in de top van het klassement te kunnen handhaven.
 
Ons team rekent volop op jullie steun om hen in het Koning Boudewijnstadion naar de overwinning te schreeuwen.
 
SUPPORTERS OP POST! 
 
Zaterdag 24 februari 2024, 16u: RSCA Futures - FC Dender. 

Wedstrijdleiding:  De Beuckelaer Arne - Battiston Christophe - Cochet Wouter - Mataj Ermaild
 
 

Bekijk onze commerciële partners