Algemeen / vrijdag 16 augustus 2024

Voorbeschouwing STVV - FC Dender, zaterdag 17 augustus 2024 om 18u 15

Voorbeschouwing STVV - FC Dender, zaterdag 17 augustus 2024 om 18u 15

Zaterdag lieten we thuis tegen KV Kortrijk sprankelend voetbal zien. Enig mooie doelpunten leverden een 4-1 eindstand op.

Met 7 op 9 presteerden we uitermate goed en bevinden we ons nu op de tweede plaats in het algemeen klassement. Enkel Westerlo schoot, met 9 op 9, nog beter uit de startblokken. Nu zaterdag trekken we naar Stayen waar er op een synthetisch veld gevoetbald  wordt.
 

Sint Truiden miste zijn competitiestart

STVV kan voorlopig de vooropgestelde verwachtingen helemaal nog niet inlossen, want na drie wedstrijden telt het nog geen enkel punt. Op de 1e speeldag werd er nipt verloren tegen RSCA, 1-0. Tegen Charleroi liepen de verliescijfers hoger op, 1-4. Op speeldag drie werd het nog erger toen de Kanaries met 6-1 ingeblikt werden op de Bosuil.

Het heeft een negatief doelpuntensaldo van -9. Enkel Zahiroleslam en Ogawa wisten er een doelpunt mee te pikken. Het vlot er dus voorlopig nog niet al te best.
 
Met Koita (15 doelpunten), Suzuki, Delorge, Smets, Bocat en Steuckers liet het deze zomer toch wel enkele belangrijke pionnen vertrekken. Een leegte die voorlopig nog niet werd opgevuld. Vorig weekend legde het wel de Argentijnse aanvaller Isaias Delpupo vast.
   

Historiek STVV - FC Dender

Veel onderlinge duels staan er niet op de teller.

Bij de laatste twee ontmoetingen waren we tekens aan de winnende hand. Tijdens ons 1e jaar in 1e klasse wonnen we thuis met 1-0 (Destorme), uit werd het 1-2 (Sylla en Degroote). Overwinningen die telkens tot stand kwamen tijdens ons "Denjers kotirken". 

In 2005 werden we met 0-1 door de Limburgers uit de Croky Cup gewipt.
  

    

We willen morgen opnieuw gaan voor de overwinning. De resultaten, maar vooral de manier waarop we afgelopen wedstrijd gespeeld hebben, geven vertrouwen aan de ploeg. Dat nemen we natuurlijk mee naar Sint-Truiden.

Zijn we in staat om de positieve lijn door te trekken?

Bij ons valt er voorlopig vooral positief nieuws te rapen.
Wij legden tot dusver een schitterend parcours af. Toverden al mooi voetbal op de mat, waarbij vooral onze doelpunten om duimen en vingers van af te likken waren. 
 
Kunnen we deze lijn doortrekken?
Tot dusver werden we nog nooit overspeeld en speelde de factor geluk, in ons voordeel, ook nog geen al te grote rol. 
 
Onze twaalfde man toonde zich telkens van zijn beste kant en wordt in de media en door onze spelers geprezen voor de niet aflatende en hevige steun. Ook voor onze spelers een surplus. Sint Truiden ligt niet onmiddellijk naast de deur, maar toch rekent onze spelersgroep ook op Stayen op de support van zijn fameuze achterban.

SUPPORTERS OP POST !
 
 
Zaterdag 17 augustus 2024, 18u15: Sint Truiden VV - FC Dender. 

Wedstrijdleiding:
Ref.: Allaerts Michiel - Geerolf Michael - Tiesters Martijn - Visser Lawrence

Bekijk onze commerciële partners