Algemeen / donderdag 21 maart 2024

Vriendschappelijk: FC Dender - KV Mechelen, 2-1

Om het komende voetbalvrije weekend in de CPL te overbruggen werd er vandaag geoefend tegen 1A-er KV Mechelen.

Onze coach startte met Julien Devriendt, Dylan Ragolle, Ibrahima Sankhon, Kjetill Borry, Jasper Van Oudenhove, Stefano Marzo, Lennard Hens, Keres Masangu, Ali Akman, Nicolas Rajsel en Michael Lallemand.
Dus, ondermeer met spelers die terugkeerden uit kwetsuur of de laatste tijd wat minder speelminuten verzamelden, om zo opnieuw wedstrijdritme op te doen.

Bezoekers startten furieus

Malinwa viseerde in de 4e minuut meteen al de deklat. Iets later was het aan Julien Devriendt om de netten schoon te houden.
Met een afstandsschot probeerde Hens de bezoekende doelman te verrassen.
Devriendt moest nog tweemaal gepast tussenbeide komen op pogingen van Lauberbach.

Na een goed half uur spelen bracht Devriendt een snelle counter op gang, die uiteindelijk door Jasper Van Oudenhove succesvol afgerond werd, 1-0.
Devriendt moest net voor rusten nogmaals al zijn kunnen tonen om de 1-0 ruststand op het scorebord te houden.

Dominant FC tijdens tweede helft

Onze jongens begonnen gretig aan de tweede helft en domineerden onmiddellijk de Maneblussers. Toch zagen we KVM langszij komen toen een miscommunicatie in onze verdediging tot een own-goal van Myny leidde, 1-1.

Een doelpunt van Malinwa werd wegens buitenspel afgekeurd.
Devriendt moest nog een vrije trap van Storm uit doel boksen, maar het waren uiteindelijk onze jongens die de wedstrijd zegevierend konden afsluiten toen Lallemand zich door de verdediging dribbelde en de winning goal kon scoren, 2-1.

Myny en Ferraro vervingen tijdens de rust Marzo en Van Oudenhove.
Tijdens de tweede helft moest Akman plaats ruimen voor Acquah.

Beide teams namen elk één helft voor hun rekening.
KVM was de betere ploeg tijdens de eerste helft, maar toch wist ons team toen op voorsprong te komen. Tijdens de tweede helft waren de rollen omgekeerd en toonden onze spelers zich van hun beste kant en domineerden ze de tegenstrever.

Verdiende overwinning op basis van het vertoonde spel, alsook de efficiëntie.

Eerstvolgende wedstrijd: Club NXT - FC Dender: vrijdag 29 maart, om 20u.
The NEST, Diksmuidse steenweg 374, Roeselare.